Església de Sant Sever
(Barcelona | Barri de la Catedral - Barcelonès)

Barcelona - Església de Sant Sever, interior

Barcelona - Església de Sant Sever, interior (Foto: Albert Esteves, 2007)

AutorJaume Arnaudies / Joan Fiter / Jeroni Escarabatxeres
Situació Sant Sever, 9-11
L'església de Sant Sever va ser construïda entre 1698 i 1705 per la comunitat de beneficiats de la catedral de Barcelona, constituïda al segle XV, i va ser dedicada al seu sant patró. L'obra va ser dirigida per Jaume Arnaudies -substituït després per Joan Fiter- i la façana, de l'any 1703, va ser projectada per Jeroni Escarabatxeres.

Consta d'una sola nau capçada amb absis poligonal i capelles laterals. La porta rectangular és flanquejada per dobles pilastres amb decoració geomètrica i coronada amb un frontó on uns angelets sostenen un escut amb la mitra, al·ludint a la condició de bisbe de sant Sever, la imatge del qual és situada al capdamunt, dins una fornícula. La decoració interior barroca, amb gelosies i uns notables esgrafiats -també d'Escarabatxeres- restaurats per Josep M. Pericas el 1911, no va ser destruïda l'any 1936, com va passar a la major part d'esglésies barcelonines.