Casa de les Joies
(Moià - Moianès)

Moià - Casa de les Joies

Moià - Casa de les Joies (Foto: Albert Esteves, 2016)

Situació Joies, 33
Aprofitant una casa a mig construir propietat de Pau Mussarra, es construeix en aquest solar, a mitjan segle XVIII, el que seria el primer edifici de l'ajuntament de Moià. L'assalt de les tropes carlines de l'any 1839 va destruir completament el casal i la casa de la vila va haver de ser traslladada a l'antic hostal. L'any 1861 Jaume Picañol i Peipoch adquireix el solar i construeix un edifici de nova planta on s'instal·larà el Gran Casino Moianès que posteriorment es convertirà en el "Cafè de cal Plans". Des de començament del segle XX s'hi instal·larà una farmàcia i a l'antiga sala de ball, una fàbrica tèxtil. L'any 2010 canvia de propietari i l'edifici és completament restaurat i rehabilitat, seguint fidelment els plànols rescatats de l'ajuntament, amb algunes recreacions com ara els voladissos, que són una rèplica del Pavelló Blau de la Maternitat de Barcelona, o la porta, que s'inspira en la de l'església de Sarrià.