Casa Coma (Cal Cristo)
(Moià - Moianès)

Moià - Casa Coma (Cal Cristo), façana del carrer Sant Josep

Moià - Casa Coma (Cal Cristo), façana del carrer Sant Josep (Foto: Albert Esteves, 2016)

Moià - Casa Coma (Cal Cristo) (Foto: Albert Esteves, 2016)

Situació Sant Josep, 12
Va ser la casa pairal de la família d'industrials Coma, establerts a Moià a mitjan segle XVIII. L'edifici actual, promogut pel darrer membre de la nissaga, Josep Coma i Passarell, és de l'any 1877, reformat el 1925, dates que podem observar a la façana que dona a l'antic jardí, controvertit després en parc municipal. En morir Josep Coma va passar a mans de l'Escola Pia i posteriorment a l'Ajuntament de Moià. Actualment, estatja la biblioteca municipal, l'escola de música i altres activitats municipals.

No se sap d'on prové el renom de Cal Cristo, però s'ha especulat amb la possibilitat que es degui a l'escut amb les inicials del propietari, JC, que coincideixen amb les de Jesucrist.