Cases Viñas. Villa Mercedes
(Moià - Moianès)

Moià - Moià - Cases Viñas. Foto antiga

Moià - Cases Viñas. Foto de 1924

AutorPere Viñas Dordal
Situació Richard Wagner, 1
El tenor Francesc Viñas i Dordal (Moià, 1863 - Barcelona, 1933) va fer construir aquesta casa, batejada amb el nom de Villa Mercedes, l'any 1906. Posteriorment, es van afegir altres dues cases annexes que ocupen tot el carreró. Al jardí, remodelat al 1956-60 pel seu gendre, Jacint Vilardell, hi ha alguns elements modernistes, com la tanca i el colomar.

La casa és un bloc de planta quadrada, de quatre pisos, amb teulada a quatre aigües i torratxa en un extrem. Són remarcables els acabats de la façana, amb imitació de carreus i esgrafiats al pis superior i emmarcant les obertures. Al voltant de la casa, per la banda de tramuntana, hi ha un llarg jardí, d'ús privat, on hi ha el colomar i un grup escultòric modernista.