Cal Plàcid
(Moià - Moianès)

Moià - Cal Plàcid (Foto: Albert Esteves, 2016)

Moià - Cal Plàcid

Moià - Cal Plàcid

Situació Plaça Major
Les voltes de la plaça Major estan documentades des de l'any 1305. La part porticada que encara subsisteix està formada per quatre arcs ogivals més és els dos arcs de tancament, i estan construïts amb pedra de bona qualitat ben treballada.

Damunt dels pòrtics hi ha un edifici de tres pisos, molt reformat, però que conserva algunes finestres del que havia estat el casal senyorial conegut com la casa Corones. Dues d'aquestes finestres han estat convertides en portals de balcó. Presenten guardapols i brancals motllurats i una d'elles conserva un escut sostingut per dos angelets.