Sant Feliu de Rodors
(Moià - Moianès)

Moià - Sant Feliu de Rodors (Foto: Elmoianès, Wikimedia Commons, 2007)

Moià - Rodors

Moià - Rodors (Foto: DGPC - Servei de Suport Tècnic i Inventari)

Situació Camí que surt del mas de la Rovira
Situada prop de les escasses restes del castell de Rodors. Des del seu inici va tenir la categoria de parroquial. El lloc de Rodors està documentat des de 929 i deu anys després ja apareix esmentada l'església. El seu aspecte actual és fruit de les reformes dutes a terme durant el segle XVIII, que van aprofitar part de les estructures antigues. El conjunt està format per la capella, la rectoria i el cementiri. A les finestres de la rectoria s'aprecien diverses inscripcions com la que fa referència a Pau Tarradellas, record, any 1759. Una altra amb l'any 1638 i al costat té representat un ram o un arbre. La tercera finestra porta al nom de Ros Pinosa i l'any 1808.