Restes del castell de Verges
(Verges - Baix Empordà)

Verges - Castell

Verges - Castell (Foto: Antoni Grifol, 2014)

Verges - Castell

Situació Carrer del Portal
Està documentat des de la primera meitat del segle XII i formava part de les possessions dels comtes d'Empúries. L'any 1399, el comte Joan d'Empúries vengué el castell i la vila de Verges al seu germà Pere, casat amb Joana de Rocabertí. Aquesta família en va mantenir la possessió a partir del segle XV. L'any 1587, el rei Felip II ordenà la seva incorporació a la corona i el pas de Verges a vila reial.

El castell es degué refer durant el segle XIV o XV i d'aquesta refecció n'han pervingut algunes restes, situades al darrera de l'Ajuntament, davant l’absis de l’església. Es tracta d'un mur d'uns 10 m de llargada i uns 4-5 m d'alçada, de gruix 1,5 m, que conserva algunes espitlleres. Està integrat a la Casa de la Vila, que ocupa el solar de l'antic castell.