Can Punton o Ca l'Albert
(Verges - Baix Empordà)

Verges - Can Punton

Verges - Can Punton (Foto: Albert Esteves, 2016)

Verges - Can Punton

Situació Carrer Canonge Iglesias, 4
L'edifici actual va ser alçat l'any 1808. En va ser el promotor Francesc Albert i Ostench, moliner de Verges. En aquest edifici hi va néixer l'advocat i líder federal Lluís Albert, pare de l'escriptora Caterina Albert, coneguda literàriament com Víctor Català. El renom de la casa, segons la tesi de Josep Miracle, deriva d'un dels seus antecessors, Josep Anton (Punton) Albert i Massot. La casa, que havia tingut un esplèndid jardí, va ser cedida al poble per la família a mitjans dels anys vuitanta del segle XX, després d'haver estat molts anys abandonada. Actualment allotja el Punt d'Informació Turística i el museu País Petit.

L'edifici consta de quatre plantes, la principal coberta amb voltes de creueria i cúpules estrellada i semiesfèrica i decorada amb pintures d'estil pompeià.