Creu del Padró
(Jafre - Baix Empordà)

Jafre - Creu del Padró

Jafre - Creu del Padró (Foto: Albert Esteves, 2016)

TipusCreus monumentals
Situació Carrer del Padró, al costat del camp de futbol
La creu es troba al punt més alt del nucli. És una peça contemporània situada al mateix lloc on n'hi havia hagut d'altres anteriorment i fixada al damunt d'un capitell amb una inscripció llatina: in hoc signo vinces.

Es diu que abans se situava al davant de l'església parroquial i que es va traslladar a aquí a finals del XVIII. Destruïda i bastida de nou en moltes ocasions, és una creu llatina sobre columna motllurada i a sota, una peça que recorda una taula d'altar muntada amb pedres d'un antic trull local.

El Padró era el punt final de processons i festivitats religioses que congregaven gran part de la població.