Mas Tarrés
(Jafre - Baix Empordà)

Jafre - Mas Tarrés

Jafre - Mas de la Salvetat

Jafre - Mas de la Salvetat (Foto: Albert Esteves, 2016)

Situació La Salvetat
Conegut també com mas Roig, situat al veïnat de La Salvetat. Compta amb planta baixa i dos pisos, amb un pati interior. A més, coberts i una capella.

L'exterior és de paredat amb emmarcament de les obertures de pedra carejada, gran porta adovellada i contraforts.

Aquesta i d'altres cases del poble -fora del nucli urbà- podrien tenir origen en les "villae" romanes que, aquí, tindrien la missió del controlar i mantenir l'accés al riu i els regs. Aquesta casa, o potser el mas de la Salvetat o mas Pons, podrien haver estat la casa forta de la família Bordils, senyors d'una part del terme de Jafre durant els segles XIII i XIV.