Sant Antoni de la Salvetat
(Jafre - Baix Empordà)

Jafre - Sant Antoni de la Salvetat

Jafre - Sant Antoni de la Salvetat (Foto: Albert Esteves, 2016)

Situació La Salvetat
Actualment, aquesta capella forma part del mas Roig o Tarrés. De planta senzilla, rectangular, d'una nau i absis inscrit i campanar d'espadanya. La base del mur sembla preexistent.

La primera citació del veïnat de La Salvetat és de 1243. Arnau de Bordils va fundar l'any 1336 un benefici eclesiàstic sota el patronatge de Sant Antoni on després s'aixecaria l'edifici religiós, que va comptar amb una confraria important per la població de l'entorn. El nom de Salvetat prové de la condició de la capella de santuari amb dret a refugi. Es tracta, per la seva vinculació a un ens civil, una família noble, i no una d'eclesiàstica, de les escasses salvetats laiques de la comarca.