Rec del Molí
(Verges - Baix Empordà)

Verges - Rec del Molí

Verges - Rec del Molí (Foto: Albert Esteves, 2016)

Situació Carrer del Rec del Molí
El Rec del Molí s'inicia a la resclosa de Colomers i, en paral·lel al Ter, seguint un antic curs del riu, travessa successivament els termes municipals de Colomers, Jafre, Verges, La Tallada d'Empordà, Bellcaire d'Empordà i l'Escala on desemboca al mar a la Platja del Rec del Molí. En arribar al poble de Verges, el voreja pel sud tot resseguint la vall de les antigues muralles. El carrer que el ressegueix ha estat urbanitzat recentment i permet un passeig molt agradable per aquest tram de l'antic perímetre clos, on es conserven alguns ponts i rentadors.

El Rec del Molí té el seu origen és d'època medieval i estava sota el domini dels comtes d'Empúries. Alimentava diversos molins, entre ells el molí de Verges. A la fi del segle XVI va passar a mans dels barons de Sant Mori, posteriorment (1647) dels Ciutadilla i més endavant dels seus descendents, els marquesos de Sentmenat (1824).