Can Vidal, Can Gifré, Can Puig
(Verges - Baix Empordà)

Verges - Can Vidal, Can Gifré i Can Puig

Verges - Can Vidal, Can Gifré i Can Puig (Foto: Albert Esteves, 2016)

Situació Carrer Major, 14, 16, 18
El carrer Major, extramurs, era antigament el carrer dels artesans. Es va urbanitzar, juntament amb els carrers dels Bous, Ample, dels Valls o de Fora, entre els segles XVI i XVIII. Aquestes tres cases, modificades en part però que conserven l'estructura i alguns elements originals, constituïen inicialment un únic edifici. Entre els elements conservats cal destacar el portal adovellat de punt rodó, una galeria de cinc arcs,i algunes finestres emmarcades amb carreus de pedra. Una d'elles és d'arc conopial, amb una mena d'escut al timpà i restes de relleus a les impostes. Als soterranis es conserven antigues tines de vi.