Torre de Cal Rei
(Verges - Baix Empordà)

Verges - Torre de Cal Rei (Foto: Albert Esteves, 2016)

Verges - Cal Rei

Verges - Cal Rei

Situació La Vall, a l'esquerra de la ctra. de Verges a Garrigoles
L'interès de la masia de Cal Rei, situada dins el petit nucli de la Vall, rau en la torre medieval, que es conserva en molt bon estat. És una torre de planta rectangular, amb teulada a un sol vessant, construïda probablement entre els segles XIV i XV. Consta de dos pisos, l'inferior cobert amb volta de canó. Té una alçada d'uns 10 m. Conserva un portal adovellat de mig punt i diverses espitlleres. Respon a la tipologia de mas-torre, construcció fortificada que servia d'habitatge de pagesos enriquits o membres de la baixa noblesa. L'habitatge annex és fruit de reformes i ampliacions d'època posterior, bàsicament del segle XVIII.