Mas de Dalt o Can Maçanet
(Verges - Baix Empordà)

Verges - Can Maçanet

Verges - Can Maçanet (Foto: Albert Esteves, 2016)

Situació Ctra. GI-634, a Jafre, km 1,500
Situada entre Verges i Jafre, és una masia formada per un conjunt de cossos construïts al llarg dels segles, a partir d'una primera edificació dels segles XIV-XV. D'aquesta època podria una finestra bigeminada, d'arquets trevolats, que ha perdut el mainell i el capitell central. Al segle XVI es va fer una important remodelació (a la sala principal hi ha la data del 1588). A aquesta època deu correspondre l'ampliació de la façana, amb un portal adovellat i diverses finestres emmarcades amb pedra. En destaquen una d'elles, amb ampit i guardapols motllurat i caparrons a les impostes.