Castell
(Colomers - Baix Empordà)

Colomers - Castell (Foto: Albert Esteves, 2016)

Colomers - Castell

Colomers - Castell

Situació Plaça de la Vila
Se'l coneix com a "castell", tot i que es tracta d'un casal construït entre els segles XVII-XVIII on hi havia hagut part de les dependències monàstiques dels abats d'Amer.

Amb planta irregular i dos pisos, a la façana es poden veure fragments de finestres coronelles gòtiques emprades com a material d'obra. Al seu subsòl, es varen trobar unes sitges, actualment enterrades. A l'església, n'hi ha d'altres, visibles.

A Colomers, van succeir alguns episodis de la Guerra contra Joan II -Joana Enriquez, la seva consort, es va refugiar al poble- i de la seva violència en va resultar danyat l'edifici del castell.