Nucli antic
(Colomers - Baix Empordà)

Colomers - Can Oliva d'en Pitiua (Foto: Albert Esteves, 2016)

Colomers - Finestra de Can Oliva d'en Pitiua

Colomers - Finestra de Can Oliva d'en Pitiua (Foto: Albert Esteves, 2016)

Situació
El nucli antic de Colomers s'organitza al voltant de l'església, en dos espais principals: la plaça de l'Església i la plaça de la Vila.

Veiem cases de pedra amb portes adovellades, teulades amb ràfecs i obertures amb llindes decorades, datades i historiades amb cal.ligrafies amb el nom del propietari, al.lusions relatives al seu ofici (eines), emblemes o escuts, rostres...L'any 1982 es va restaurar el "castell" per habilitar-lo com a seu municipal. El 2009 es va treballar a les dues places per connectar-les, unificant el paviment (sota el qual queden restes arqueològiques), individualitzant, però, els elements patrimonials destacables. Aquests treballs van ser realitzats per Fortià arquitectes.