Església de Sant Sadurní
(Garrigoles - Baix Empordà)

Garrigoles - Sant Sadurní

Garrigoles - Sant Sadurní (Foto: Albert Esteves, 2016)

Garrigoles - Sant Sadurní (Foto: Eloy Guirao, 2019)

Situació Garrigoles
InterèsEspecial interès Interessant
Va pertànyer a l'orde del Sant Sepulcre per donació de la seu gironina, l'any 1185. L'any 1120, el lloc de Garrigoles, juntament amb l'agregat veí de Les Olives, va passar a domini del monestir d'Amer.

L'edifici que ens ha pervingut pertany poc més o menys a aquella època. Consta d'una nau única capçada amb un absis semicircular, sense ornamentació exterior. La nau està coberta amb volta apuntada i l'absis amb volta d'ametlla. Està construïda amb carreus de mida regular, molt ben escairats i polits, alternant-se els calcaris, de color més clar, amb altres de sorrencs, més foscos. Al frontis hi ha el campanar d'espadanya de dos ulls, amb un pis superior, també de dos ulls, més tardà. El portal és format per tres arcs degradats, amb guardapols exterior que enllaça amb les impostes. El timpà és completament llis.