Centre Artesà
(El Prat de Llobregat - Baix Llobregat)

El Prat - Centre Artesà (Foto: Albert Esteves, 2006)

TipusAteneus i centres socials
AutorAntoni Pascual Carretero
Situació Centre, 31
Edifici construït el 1919 com a seu de l'entitat cultural Centre Artesà, creada al segle XIX i que s'escindí el 1919 per qüestions ideològiques. D'aquesta escissió en sorgí el Centre Autonomista, que s'instal·là a la plaça de la Vila, mentre que el Centre Artesà va decidir la construcció del nou local al carrer del Centre.

L'edifici està compost de tres volums ben diferenciats, en disposició simètrica. El cos central té ressalts de maó vist en forma de pilastres i al capcer, on hi ha un medalló amb l'escut de Catalunya. El conjunt inclou un saló teatre, un cafè i un ampli jardí.