Campanar d'Utebo (Saragossa)
(Barcelona | El Poble Espanyol - Barcelonès)

Barcelona - Poble Espanyol, campanar d'Utebo (Saragossa) (Foto: Albert Esteves, 2016)

Barcelona - Poble Espanyol, campanar d'Utebo

Barcelona - Poble Espanyol, campanar d'Utebo (Foto: Zarateman, 2011)

Situació Poble Espanyol, plaça Aragonesa
A la plaça Aragonesa del Poble Espanyol s'hi va erigir una església mudèjar reproduint elements de diversos temples originals. El campanar, que és una de les construccions més emblemàtiques de tot el recinte, és una rèplica del campanar mudèjar de l'església de Nostra Senyors de l'Assumpció d'Utebo (Saragossa). Se la coneix com la torre dels miralls que evoca la seva impressionant ornamentació ceràmica. Hi ha dotze dissenys diferents repartits entre 8.700 rajoles (de les quals se n'han després gairebé la meitat). Va ser construïda a mitjan segle XVI.