Casa de Las Cadenas, Corella (Navarra)
(Barcelona | El Poble Espanyol - Barcelonès)

Barcelona - Poble Espanyol, Casa de les Cadenes (Corella) (Foto: Albert Esteves, 2016)

Barcelona - Poble Espanyol, Casa de les Cadenes, edifici original

Barcelona - Poble Espanyol, Casa de les Cadenes, edifici original (Foto: Zarateman, 2013)

Situació Poble Espanyol. Plaça Aragonesa
Aquest edifici reprodueix amb gran fidelitat, tot i que amb adaptacions, el palau dels Sesma o Casa de les Cadenes, de Corella (Navarra). És un edifici construït a començament del segle XVIII, model del barroc popular d'Aragó i Navarra, fet de maó vist, amb nombroses motllures del mateix material. Destaca a la cantonada l'escut nobiliari de la família.

En aquest edifici de Corella hi va fer estada durant quatre mesos la família reial de Felip V, l'any 1711, per motius de salut de la reina Maria Lluïsa de Savoia. En agraïment, el rei els hi va concedir la gràcia de poder penjar les cadenes a la façana de l'edifici, símbol de que en aquella casa s'hi havia allotjat la cort.