Casa Ciurana, Morella (Castelló)
(Barcelona | El Poble Espanyol - Barcelonès)

Barcelona - Poble Espanyol, casa Ciurana (Morella), edifici original

Barcelona - Poble Espanyol, casa Ciurana

Barcelona - Poble Espanyol, casa Ciurana (Foto: www.catimenu.com, 1919)

Situació Poble Espanyol. Plaça Aragonesa
L'edifici que podem veure al Poble Espanyol reprodueix la casa Ciurana de Quadres, de Morella (Castelló), situada també en un carrer en pendent. Es dóna la circumstància de que aquesta casa ha estat força modificada (veure foto actual i de 1919). La reproducció del Poble Espanyol és força fidel al gran casal senyorial d'estil gòtic construït cap a la fi del segle XIV. Hi destaquen els dos grans finestrals trigeminats (que l'any 1919 ja havien estat tapiats a l'obra original) i que aquí podem veure amb tot l'esplendor que deurien tenir a l'època de la seva construcció.