Creu de terme d'Ulldecona
(Barcelona | El Poble Espanyol - Barcelonès)

Creu d'Ulldecona, creu original perduda

Creu d'Ulldecona, creu original perduda (Foto: Albert Bastardes, 1923)

TipusCreus monumentals
Situació Poble Espanyol. Plaça del Baluard
Prop de l'església de Sant Miquel hi ha una reproducció de la creu que originalment estava situada davant la capella del Lloret, a Ulldecona (Montsià). La creu original va ser destruïda l'any 1936 i, en gran manera, mercès a la reproducció del Poble Espanyol, va poder ser duplicada i restituïda al seu lloc l'any 1965.

Es tracta d'una creu gòtica molt treballada, que presenta el Crist crucificat a una cara, amb dues figures femenines a banda i banda, i la Verge amb el Nen a l'altra cara, amb un sant a cada costat. Els braços de la creu estan ornamentats amb fullatges.