Can Bofill de la Torre
(Molins de Rei - Baix Llobregat)

Molins de Rei - Can Bofill de la Torre

Molins de Rei - Can Bofill de la Torre (Foto: Pere López, 2011)

Situació Camí vell de Santa Creu d'Olorda
El nom d'aquest mas, situat prop de l'antic camí de Santa Creu d'Olorda, fa referència a una antiga torre de guaita, situada, segons sembla, on hi ha la porta actual. El nom li segueix escaient perquè, en època moderna, es va construir l'actual torratxa-mirador. El mas està documentat des de 1368, en un document reial que fa referència al seu propietari, Bernat Bofill. Els Bofill en van mantenir la propietat fins a l'any 1723, quan va passar a mans de Tomàs Llevallol. Després, a les de Francesc Galceran. A començament del segle XX pertanyia a Eusebi Blado. Actualment és propietat de la família Blado Vizuete.

L'edifici ha estat molt reformat amb el pas dels segles. L'aspecte actual sembla el propi d'una masia del segle XIX, amb l'afegit d'una capella neogòtica en un dels extrems de la casa, al costat de la torre. Al celler es conserva una premsa del segle XVIII.

Prop de la masia hi ha la Font de la Tartana.