Casa del Marquès de la Floresta, Tàrrega (Urgell)
(Barcelona | El Poble Espanyol - Barcelonès)

Barcelona - Poble Espanyol, casa del Marquès de Floresta (Tàrrega)

Barcelona - Poble Espanyol, casa del Marquès de Floresta (Tàrrega) (Foto: Albert Esteves, 2016)

Casa dels Marquesos de la Floresta (Tàrrega), edifici original

Casa dels Marquesos de la Floresta (Tàrrega), edifici original (Foto: Arxiu C.E.C., inicis segle XX)

Casa dels Marquesos de la Floresta (Tàrrega), reconstruït

Casa dels Marquesos de la Floresta (Tàrrega), reconstruït (Foto: Deosringas, 2012)

Situació Poble Espanyol, plaça de la Font
L'edifici que va inspirar aquesta rèplica és un dels exemplars més notables de l'arquitectura civil catalana d'estil romànic. Situat al poble de Tàrrega, va ser construït al segle XIII per la família Ardèvol i inicialment va ser un hospital. Al segle XVII va passar a mans dels marquesos de la Floresta i posteriorment a la família Sobies, per això també se la coneix com a Casa Sobies. Es es va anar degradant progressivament fins que l'any 1940 va ser derruït i les seves pedres es van guardar al cementiri de la ciutat. El 1955 l'Ajuntament de Tàrrega cedí a la Mútua Patronal de Tàrrega la façana del palau dels marquesos de la Floresta per a ser reconstruïda al número 14 del carrer del Carme, lloc precís on havia estat el palau. La tasca fou dirigida per l'arquitecte Alexandre Ferrant Vàzquez, i l'aparellador Joan Benavent Santandreu. De l'interior no en resta res.