Sant Esteve de Prullans
(Prullans - Cerdanya)

Prullans - Sant Esteve (Foto: Albert Esteves, 2014)

Prullans - Sant Esteve, planta

Prullans - Sant Esteve, planta (Foto: Albert Esteves, 2014)

Situació Carrer de l'Església
InterèsEspecial interès Interessant
Parròquia documentada des del segle X. L'església és romànica, del segle XII, modificada durant el XVI, època a la qual pertany el campanar de torre. La part millor conservada de l'obra original és l'absis, semicircular, ampli i llis exteriorment. Té dues finestres de doble esqueixada i arquet adovellat i una franja decorativa sota la cornisa en dents de serra. Els carreus, ben escairats, són més grans a la part del basament i van fent-se més estrets a la part superior. La nau és de planta rectangular i aparell més rústec. Les capelles laterals van ser afegides posteriorment.