Casa de Bornos (Segòvia)
(Barcelona | El Poble Espanyol - Barcelonès)

Barcelona - Poble Espanyol, Casa de Bornos (Segòvia) (Foto: Albert Esteves, 2016)

Casa de Bornos (Segovia)

Casa de Bornos (Segovia) (Foto: Palickap , 2010)

Situació Poble Espanyol, carrer Candil
A la plaça de San Martín de Segòvia hi ha alguns edificis senyorials d'interès. El que es troba reproduït al Poble Espanyol és la Casa del Mayorazgo de los Galachos, popularment coneguda como Casa de Bornos degut a que al segle XVIII era propietat de Manuel Martínez de Haro, compte de Bornos.

El casal original té la part baixa feta amb carreuat de pedra granítica a la part superior de paredat i maó. La portada està descentrada. La flanquegen dos medallons amb busts d'home i dona. Al seu damunt hi ha un balcó emmarcat amb pilastres i rematat per un frontó triangular amb l'escut de la família Peralta al seu interior. Al costat del balcó hi ha una finestra cantonera.