Palau de la Metal·lúrgia, Electricitat i Força Motriu (Barcelona - Parc de Montjuïc - Barcelonès)

Barcelona - Palau de la Metal·lúrgia, Electricitat i Força Motriu

TipusEdifici públic
EstilBeaux Arts - Monumentalisme Classicista
AutorAmadeu Llopart i Vilalta i Alexandre Soler i March
Situació Avinguda Reina Cristina
Aquest és un palau de grans dimensions, uns 16.000 m², alterat després d'una restauració. Abans, la façana havia tingut un frontó amb pintures al fresc de F. d'Assís Galí, altres pintures d'ell mateix, J. Obiols, i M. Humbert a l'entrada i escultures d'E. Casanovas.

De formigó armat, amb grans pòrtics i planta rectangular regular (que va permetre instal·lar-hi uns grans platós de cinema als anys 30), amb l'entrada a l'eix longitudinal i gran cúpula central. Per I. de Solà-Morales, és una combinació de llenguatge acadèmic amb grans formes simples, rotundes i contrastades, més agosarades.

Solà-Morales destaca el tractament de la cúpula polièdrica, la simplificació dels tres pòrtics d'entrada de la façana principal, i la reducció esquemàtica dels ordres clàssics a les columnes de secció quadrada, que són recursos que aproximen aquest edifici al déco i l'expressionisme.