Monument a la Sardana
(Barcelona | Parc de Montjuïc - Barcelonès)

Barcelona - Monument a la Sardana

Barcelona - Monument a la Sardana (Foto: Albert Esteves, 2016)

AutorJosep Cañas Cañas
Situació Plaça de la Sardana, ctra. de Montjuïc
Monument inaugurat l'any 1966, fet amb pedra calcària d'Ulldecona, en homenatge a la sardana, ubicat a l'entrada de l'antic parc d'Atraccions de Montjuïc, que va tancar les portes l'any 1998. Representa vuit dansaires en rotllana, quatre figures masculines i quatre femenines. L'agost del 2002 va desaparèixer una de les figures, que va ser reposada uns mesos després. Segons Albert Manent, el conjunt "és massa hieràtic i li manca calidesa".

L'any 2009 s'hi va afegir un disc en homenatge a la colla sardanista Violetes del Bosc. L'escultor Abel Vallhonesta el va restaurar el 2022.