Jardins de Miramar
(Barcelona | Parc de Montjuïc - Barcelonès)

Barcelona - Jardins de Miramar (Foto: Albert Esteves, 2016)

TipusParcs i jardins
AutorJ.C.N. Forestier /N.M. Rubió Tudurí
Situació Av. Miramar
Ja a finals del segle XIX (1894), Amargós havia projectat l'arranjament d'aquest espai. Els anys 1905 i 1914 -Amargós, novament- s'havia intentat altre cop. Però és amb l'embranzida de l'Exposició Universal que es posa mans a l'obra: l'any 1917, Rubió i Bellver urbanitza el costat nord de la muntanya i Forestier i Rubió Tudurí enjardinen Miramar amb un estil clàssic i mediterrani, amb parterres i arbres, fonts i estàtues.

El projecte era molt més ampli, amb la intenció de construir terrasses que baixessin fins al port i el mar, però no es va arribar a executar.