Font de la plaça Espanya: els dons de les aigües
(Barcelona | Parc de Montjuïc - Barcelonès)

Barcelona - Font de la plaça Espanya: la Navegació

Barcelona - Font de la plaça Espanya: la Navegació (Foto: Albert Esteves, 2016)

AutorMiquel Oslé, Llucià Oslé
Situació Plaça Espanya
Al basament de la font de la plaça Espanya hi ha tres escultures exemptes de bronze situades damunt d'uns pedestals on hi ha gravat el nom de cadascuna de les al·legories: l'Abundància, la Salut Pública i la Navegació. Van ser executades l'any 1929 pels germans Llucià i Miquel Oslé Sáenz de Medrano.

L'Abundància està representada per una figura de dona, que duu un cistell de fruites i una branca i al seu costat hi té un nen i una petita cabra.

La Salut Pública és també una figura femenina coronada amb herbes medicinals, que carrega una gerra a l'espatlla. Representa Higiea, la deessa de la salut. La dona agafa un nen de la mà, el qual porta una petxina, i al seu costat hi ha una oca, símbol de la vigilància.

La Navegació està representada també per una figura femenina que sembla caminar sobre les ones amb un vaixell de vela a les mans. Darrere seu hi ha un nen amb una xarxa que representa la Pesca. Al seu costat hi ha dofins i una gavina.