Centre de Formació de la Seat (Barcelona - La Marina del Prat Vermell - Barcelonès)

Barcelona - Centre de Formació de la Seat

TipusEdifici escolar
EstilRacionalisme - Moviment Modern
AutorManuel Barbero Rebolledo, Rafael de la Joya Castro
Situació Pg. Zona Franca, 53-59
Aquest edifici, de 1956-57, és una versió senzilla (pel plantejament, la mida i els materials) dels nous aires internacionals en l'arquitectura, arribats amb retard. El ràpid creixement en el consum de cotxes (el sis-cents) i l'evolució tècnica constant van fer necessària una escola per formar futurs professionals.

És un espai de 7.500 m2 tipus fàbrica dividit en dos volums de quatre plantes articulats per una escala i l'entrada enjardinada al xamfrà, en una estructura de formigó armat, orgànica, flexible i funcional, amb un mòdul d'1,60 x1,60. El cos principal, rectangular, és el del taller de foneria, magatzem, aules, oficines. L'altre, trapezial, és el del menjador, vestidors, lavabos i altres serveis auxiliars. La coberta serveix per singularitzar-los: les dents de serra pel primer, les voltes ondulants pel segon. És el tret distintiu dels edificis, junt amb altres detalls expressius, com el contrast de materials (maó vist i ceràmica blanca), els finestrals correguts amb brise-soleils "lecorbusierians" sobre els paraments llisos i l'entrada reculada, segons J. Gallo.