La Pomona
(Barcelona | Sarrià Vell - Barcelonès)

Barcelona - La Pomona

Barcelona - La Pomona (Foto: Albert Esteves, 2017)

AutorJosep Clarà Ayats
Situació Plaça del Consell de la Vila
Obra en bronze de Clarà de l'any 1938, època en què l'artista ja havia abandonat la influència classicista per assolir un estil més proper a la realitat. La figura femenina, nua, de formes rotundes i esguard serè, representa la deessa llatina dels fruits, per això porta a la ma esquerra una poma, la qual cosa li permet, segons Mercè Doñate, "modificar la posició dels braços sense caure en posicions forçades". L'obra va guanyar el premi de la la Biennal Hispanoamericana d'Art de 1954.

Aquesta escultura formava part dels fons del museu Clarà, tancat l'any 1995. Les seves obres es van dispersar en diversos museus i espais públics i la Pomona va ser ubicada l'any 1997 davant de la Casa de la Vila de Sarrià.