Can Mumbrú (Casa Valentí)
(Barcelona | Sarrià Vell - Barcelonès)

Barcelona - Major de Sarrià, 105

Barcelona - Major de Sarrià, 105 (Foto: Albert Esteves, 2011)

Barcelona - Major de Sarrià, 105 (Foto: Albert Esteves, 2017)

Barcelona - Major de Sarrià, 105, plànol

Barcelona - Major de Sarrià, 105, plànol (Foto: Arxiu Municipal del Districte de Sarrià-Sant Gervasi )

AutorRafael Guastavino Moreno
Situació Carrer Major de Sarrià, 105
Edifici projectat pel reputat arquitecte Rafael Guastavino per a Ramon Mumbrú, l'any 1880. És un notable exemple de l'estil eclèctic del darrer terç del segle XIX, que barreja elements ornamentals classicistes lliurement interpretats. Té una façana de pedra que evoca les grans cases de carreus. Concebuda simètricament amb un eix central destacat i més alt, on hi ha la porta i els balcons principals. Té un coronament molt treballat, amb cornisa sobre permòdols i balustrada.