Clínica Sant Jordi
(Barcelona | Sant Andreu - Barcelonès)

Barcelona - Clínica Sant Jordi. Detall pilastra i capitell (Foto: Graciel·la Vidal, 2017)

Barcelona - Clínica Sant Jordi, capella

Barcelona - Clínica Sant Jordi, capella (Foto: Albert Esteves, 2019)

Situació Plaça de l'Estació, 12
Antiga torre residencial que va allotjar les oficines de Cafés Debray fins que el 1925 la va adquirir el Dr. Josep Cararach Mauri per a instal·lar-hi una clínica amb mutualitat pròpia (1928), fundada pels metges Josep Dencàs i Agustí Marí. Cararach, regidor de l'ajuntament de Barcelona, fou un dels promotors de la modernització del barri de Sant Andreu.

És un edifici de planta quadrada, amb planta baixa, dues plantes pis i torre mirador que sobresurt del terrat. A la façana principal, de composició classicista, destaquen quatre pilastres que separen en tres llenços verticals els dos pisos (amb continuïtat a la part baixa), coronades amb capitells de referència jònica, sobre els quals descansa un arquitrau amb motllures. Les obertures estan emmarcades per relleus de pedra de Montjuïc i els fons mostren estucats llisos. Corona la façana un petit frontó amb el nom de la clínica.