Casa al carrer Major de Sarrià, 63
(Barcelona | Sarrià Vell - Barcelonès)

Barcelona - Major de Sarrià, 63 (Foto: Albert Esteves, 2017)

EstilRomanticisme
AutorFrancesc d'Asís Gallart, m.o.
Situació Carrer Major de Sarrià, 63
Edifici entre mitgeres, de planta baixa, entresòl, dues plantes pis i golfes, construït l'any 1865. Constitueix una bona mostra de l'arquitectura urbana més habitual a mitjan segle XIX. En aquest cas podem veure com la façana ve partida pel balcó corregut del pis principal, per sota del qual la planta baixa i l'entresòl conformen una unitat visual.

L'element més original és el relleu que hi ha sota la llosana del balcó, on podem veure l'armament d'un guerrer d'època clàssica. De ben segur que es tracta d'una escultura reaprofitada procedent d'un altre lloc. Segons Jaume Gras, aquesta peça de pedra de Montjuïc prové de la Ciutadella, enderrocada just als anys que s'aixeca aquesta casa.