Font de Sant Vicenç
(Barcelona | Sarrià Vell - Barcelonès)

Barcelona - Font de Sant Vicenç

Barcelona - Font de Sant Vicenç (Foto: Albert Esteves, 2017)

Situació Plaça de Sant Vicenç
Des de l'any 1854 fins al 1882, l'estàtua de Sant Vicenç va estar a la font de la Plaça Major de Sarrià. A causa de canvis urbanístics, es va traslladar a un lloc proper, on el 1896, van construir la Casa de la Vila. Va arribar, finalment, a la plaça coneguda com a Unió o del Magre, que va canviar el nom pel del sant.

Es presenta vestit de diaca, amb la pedra de molí -el seu atribut- al darrere i un braç plegat cap al pit on, potser, duia la palma del martiri. Per a J. Jové, la imatge prové de l'antiga parròquia. Per altres autors, podria tractar-se d'una obra de l'escultor Nicolau Travé, de 1793. Decapitada a la Guerra Civil, va ser restaurada el 1939 i de nou, el 1983.