Conjunt del Carrer Bascònia
(Barcelona | Sant Andreu - Barcelonès)

Barcelona - Cases del carrer Bascònia (Foto: Graciel·la Vidal, 2017)

Barcelona - Cases del carrer Bascònia, detall

Barcelona - Cases del carrer Bascònia, detall (Foto: Albert Esteves, 2019)

Situació Carrer Bascònia, 45-79
Conjunt de cases de cós, de planta baixa i planta pis, aixecades el 1870 en un conjunt monolític i rítmic, tot i les diferents modificacions individuals posteriors d'algun dels habitatges.

Són cases estructurades sobre parets mitgeres de càrrega d'uns 4,5 metres, on es recolzen les bigues de fusta de la teulada unitària feta a dos vessants. La unitat del conjunt és causada per la composició dels portals amb arcs rebaixats, finestres amb reixa a la planta baixa i finestres o balcons al pis superior.

Com a curiositat, en una de les cases hi ha un plafó de peces ceràmiques amb la imatge de sant Ignasi, que sembla d'origen antic.