Col·legi del Sagrat Cor
(Barcelona | Sarrià Vell - Barcelonès)

Barcelona - Col·legi del Sagrat Cor (Foto: Albert Esteves, 2017)

TipusEdifici escolar
AutorJoan Martorell Montells
Situació Sagrat Cor, 25
InterèsEspecial interès Interessant
El col·legi va ser promogut per Marià Serra Soler, retornat ric de Xile. Dues filles seves van fer-se monges de l’orde fundada per Magdalena Sofia Barat a Perpinyà i, anys després, i amb la complicitat de Dorotea de Chopitea, cunyada d'elles, van decidir obrir l'escola a la seva finca de Sarrià, on hi havia hagut una edificació rural, la casa Sans.

Les obres es van encarregar a l’arquitecte Joan Martorell Montells (Barcelona, 1833-1906), el qual va concebre el conjunt dins d'un estil medievalista força accentuat. Això es fa palès tant a la façana de migdia, plantejada com un palau gòtic italià, com a la façana de l'ala de ponent, amb torres i merlets a manera de castell. L'obra és de l'any 1876.