Casa Pons Arola (Institut Tècnic Eulàlia)
(Barcelona | Sarrià-Pedralbes - Barcelonès)

Barcelona - Reina Elisenda de Montcada, 20-22 (Foto: Albert Esteves, 2017)

Barcelona - Reina Elisenda de Montcada, 20-22 (Foto: Pere López, 2008)

Barcelona - Reina Elisenda de Montcada, 20-22 (Foto: començament segle XX)

Situació Pg. Reina Elisenda de Montcada, 20-22
L'edifici principal, construït sobre una edificació més antiga, es va enllestir l'any 1893, quan era propietat d'Isidre Pons Roure, que el va anomenar Villa San Isidro. Entre 1907 i 1912, quan era propietat d'Alexandre Pons Arola, es va efectuar una reforma projectada per Enric Sagnier. L'edifici està concebut en un accentuat estil historicista, entre neorenaixentista i neogòtic

El sector va ser urbanitzat molt temps després, l'any 1929, i al cap de dos anys l'Institut Tècnic Eulàlia va adquirir una part de la finca. El conjunt ha sofert diverses ampliacions i modificacions per adequar-lo a la seva funció educativa. El que va ser el jardí principal és ara el pati de jocs.