Can Mestres (Casa Pedro i Pons)
(Barcelona | Desert de Sarrià - Barcelonès)

Barcelona - Avinguda de Vallvidrera, 25-47

Barcelona - Avinguda de Vallvidrera, 25-47 (Foto: Albert Esteves, 2017)

Barcelona - Avinguda de Vallvidrera, 25-47 (Foto: Enfo, 2011)

Situació Avinguda de Vallvidrera, 25-47
Antiga masia del segle XVI que va pertànyer a la família sarrianenca dels Mumbrú. Originalment era un edifici de planta basilical, format per tres crugies fetes de maçoneria, amb una alçada de planta baixa, pis i golfes.

Al segle XVIII es va produir una reforma o rehabilitació, en la qual es van afegir altres cossos, amb diverses terrasses tancades amb balustrades Al rellotge de sol hi ha la data de 1766. La vistosa decoració amb esgrafiats que decora les façanes es degué realitzar o refer cap a la fi del segle XIX. Ho demostra l'existència de dos medallons que imiten monedes de Carles III i Alfons XIII, amb les dates de 1793 i 1893. Dalt de tot, un penell amb la figura del Patufet.

Des de 1960 la finca va ser propietat del doctor Agustí Pedro i Pons, catedràtic de Patologia Clínica, el qual la va llegar a la Universitat de Barcelona. Actualment és la seu de la fundació que porta el nom del donant, creada l'any 1971.