Residència Santa Maria Reina (Can Carreras)
(Barcelona | Desert de Sarrià - Barcelonès)

Barcelona - Residència Santa Maria Reina

Barcelona - Residència Santa Maria Reina (Foto: Albert Esteves, 2017)

AutorJosep Puig i Cadafalch (reformes) / Lluís Planas Calvet (llotja)
Situació Av. de Vallvidrera, 34 / Sant Pere Claver, 17
Segons el Projecte de Revisió del Catàleg Arquitectònic de l'Ajuntament, és un edifici reformat per Puig i Cadafalch l'any 1915. Originalment, era un casal unifamiliar que posteriorment va ser convertit en residència per a la tercera edat. L'edifici actual és d'estil classicista, d'influència italiana.

Dins del gran recinte enjardinat cal destacar especialment la llotja neoclàssica projectada per Lluís Planas Calvet, lleugerament corbada, amb columnes toscanes i petits balcons semicirculars amb balustrada.

Actualment, el recinte acull també la Residència Betània i compta amb una església construïda als anys setanta, de línies contemporànies.