Cases Josep Portusachs
(Barcelona | Sarrià-Jesuïtes - Barcelonès)

Barcelona - Anglí, 49-51

Barcelona - Anglí, 49-51 (Foto: Albert Esteves, 2017)

AutorJoaquim Codina Matalí (núm 51) / Francesc Solà Gener (num 49)
Situació Carrer Anglí, 49-51
Conjunt de dues cases de façana homogènia, lleugerament enretirades de l'alineament del carrer, proporcionant així un petit jardí davanter. La corresponen al número 51 va ser projectada per Joaquim Codina l'any 1902, mentre que la del 49 és obra de Francesc Solà, de 1914.

Ambdues façanes s'expressen en un llenguatge eclèctic, combinant l'acabat amb estuc llis o imitant carreus i el maó vist. Els detalls ornamentals es concentren a les mènsules que donen suport al balcó o a la cornisa i també a l'eix central, damunt la porta o al frontó que corona la façana.