Escola Pública El Sagrer
(Barcelona | La Sagrera - Barcelonès)

Barcelona - Escola Pública El Sagrer. Façana carrer Costa Rica (Foto: Graciel·la Vidal, 2017)

TipusEdifici escolar
AutorJordi Bosch, Joan Tarrús, Santiago Vives
Situació Costa Rica, 26
De 1983, reformada el 2015, obra de Jordi Bosch, Joan Tarrús i Santiago Vives. El 1980 es va concedir el premi FAD als tres arquitectes per l'escola La Farigola del Clot, en un reconeixement ampliat a la qualitat de l'obra pública d'aleshores. Poc després, emprenen aquest projecte.

És un edifici adaptat a la forma del terreny, dividit en dos cossos: un bloc vermellós de quatre plantes que s'estén en una peça triangular, cobrint l'altre cos fosc arrodonit de tres plantes. L'element singular és un gran pilar exempt blanc a la cantonada que falca el vèrtex del triangle.