Sant Cristòfol de la Castanya
(El Brull - Osona)

Finestra geminada

Finestra geminada (Foto: Graciel·la Vidal, 2017)

Porta accés al campanar

Porta accés al campanar (Foto: Graciel·la Vidal, 2017)

Sant Cristòfol de la Castanya (Foto: Joan Francés. Servei Patrimoni local diputació Barcelona, 1987)

Sant Cristòfol de la Castanya (Foto: Antoni Gallardo. Arxiu Fotogràfic Centre Excursionista de Catalunya)

Situació Camí de La Castanya
Situada al vessant sud del Puig Ventós, l'església de Sant Cristòfol de la Castanya apareix documentada com a parroquial entre els anys 1025 a 1050. Forma un conjunt amb la rectoria annexa. L'església, que ha perdut l'absis original, consta d'una sola nau, amb tres arcs torals, coberta amb volta d'aresta. El portal és adovellat, de mig punt. Al seu costat hi ha el campanar de torre, adossat amb posterioritat al mur de l'església. Té finestres geminades només en un nivell. Està datada cap a la fi del segle XII.