Parc Cervantes
(Barcelona | Pedralbes - Barcelonès)

Barcelona - Parc Cervantes - Adam, de Vasallo (Foto: Albert Esteves, 2017)

TipusParcs i jardins
AutorLluís Riudor Carol
Situació Av. Diagonal, 706
Amb entrada des de la Diagonal o des de la ronda de Dalt, el Parc Cervantes ocupa l'espai on hi havia hagut una torrentera. Va ser inaugurat l'any 1965 i és molt popular a la ciutat pels seus roserars, amb una col·lecció excepcional de més de 10.000 rosers. Cada any des de 2001, a la primavera, s'hi celebra el Concurs Internacional de Roses Noves.

Compta amb una escultura d'Andreu Alfaro (Rombes bessons, 1977), un nu femení d'Eulàlia Fàbregas de Sentmenat (1964) i un nu masculí de Jacinto Bustos Vasallo (Adam, 1991). Joan Miró havia projectat una gran peça per al parc (30 m) -Dona, ocell i una estrella-, com a benvinguda per l'entrada sud de la ciutat, mai construïda. La maqueta està situada a l'exterior de la Fundació Miró de Montjuïc.