Farmàcia Guinart
(Barcelona | Sant Andreu - Barcelonès)

Barcelona - Farmàcia Guinart (Foto: Graciel·la Vidal, 2017)

Barcelona - Farmàcia Guinart (Foto: Graciel·la Vidall, 2017)

TipusEstabliment comercial
Situació Carrer Gran de Sant Andreu, 306
La farmàcia Guinart va ser fundada l'any 1896 per Anselm Guinart, nascut a Sueca l'any 1864 i continua sent regentada per la mateixa família. Conserva la façana original modernista, amb rajoles ceràmiques sorgides de l'obrador local dels germans Xumetra. Es combinen les rajoles amb ondulacions de color verd amb altres grogues amb motius florals en blau a mitjana alçada. Les portes són de fusta, amb detalls de forja, tot i que la part inferior era originalment de marbre. Tres mènsules de ferro forjat suporten la llinda, la central té un fanal, també de ferro forjat, amb vidres emplomats de colors del mateix estil que els dos requadres envidrats que hi ha sobre les portes. A l'interior destaca el mobiliari de melis, el taulell de marbre i els pots de porcellana originals.