Ermita de Sant Sebastià
(Sant Andreu de Llavaneres - Maresme)

Sant Andreu de Llavaneres - Ermita de Sant Sebastià

Sant Andreu de Llavaneres - Ermita de Sant Sebastià (Foto: Anna Salvà, 2017)

Situació Camí de Sant Sebastià
Situada dalt d'un turó, no gaire lluny del poble, va ser erigida cap a començament del segle XVI (està documentada des de 1508), una època en què sovintejaven les epidèmies de pesta, contra les quals sant Sebastià n'era el sant protector.La porta és rectangular, de llinda monolítica i grans carreus als brancals. Als segles XVII i XVIII es van efectuar diverses obres d'embelliment i restauració. A mitjan segle XIX es trobava en un estat ruïnós degut a les guerres que havien assolat el país. Una definitiva restauració va ser promoguda pels estiuejants, encapçalats per la família d'artistes Masriera.

És un edifici senzill, d'una sola nau rectangular coberta amb teulada a dues aigües, amb un campanar d'espadanya d'un sol ull.