Monestir de les Carmelites
(Mataró | Perifèria - Maresme)

Mataró - Monestir de les Carmelites

Mataró - Monestir de les Carmelites (Foto: Anna Salvà, 2017)

Situació Avinguda Can Torner, 63
El Monestir de la Immaculada Concepció de les Carmelites Descalces va ser fundat al segle XVII, promogut per Joan Pongem,
la vídua del qual va ingressar a l'orde carmelità i va establir el convent al seu domicili particular, l'any 1648. L'any 1685 es van traslladar a un nou recinte, situat a la plaça de les Tereses. L'any 1808 van patir l'atac de les tropes franceses i van haver de fugir sense poder tornar fins dos anys després. Però el moment més trist va ser l'any 1936 quan el convent va ser incendiat i derruït. L'edifici actual, ubicat a la part alta de la ciutat, és obra de l'any 1954, data que figura inscrita al portal d'entrada del recinte.