Creu de terme
(Seva - Osona)

Seva - Creu de terme (Foto: Josep Salvany. Biblioteca de Catalunya, 1914)

Seva - Creu de terme (Foto: Enric Llorens. Institut Amatller Art Hispànic, 1900)

TipusCreus monumentals
Situació Plaça de la Creu
És una creu de terme gòtica que ha canviat diversos cops d'emplaçament. Actualment es troba a un cantó de la plaça de la Creu. L'any 2000, quan estava al mig de la plaça, es va trencar durant una celebració esportiva i poc després van desaparèixer el varal i la creu del segle XV pròpiament dita. El 2014 es van recuperar i restaurar i es va tornar a aixecar prop del lloc on havia estat a principis de segle XX.

Ara, les grades i la base són noves i sembla que el varal, un prisma estriat, tampoc és l'original. La creu és una peça de pedra, amb quatre forats quadrats al mig, igual per les dues cares.